7 DINGEN DIE JE ZOU MOETEN INPAKKEN VOOR JE VAKANTIE

7 dingen die je zou moeten inpakken voor je vakantie

Jaaaa, je paspoort en je portemonnee en natuurlijk schoon ondergoed dat zijn zaken die je vast niet zult vergeten. Ze staan bovenaan je inpaklijstje. Deze dingen vergeet je ook niet zo snel. Alhoewel, je wilt niet weten hoeveel mensen hun paspoort vergeten. Maar er zijn ook dingen die je misschien niet bovenaan of helemaal niet op je lijstje hebt staan. Die toch heel handig kunnen zijn of je geld kunnen besparen. Het ligt er ook wel aan wat voor trip je gaat maken en wat bij jouw stijl past, wat voor jou handig is. 

Een dopper waterfles

Ze wegen niks, zijn handig mee te nemen en je kunt ze vullen. Reis je met het vliegtuig? Voor je door de beveiliging gaat, gooi je de fles leeg. Daarna kun je de fles weer vullen. En je hebt altijd water bij de hand. En je helpt het milieu een handje.

Waszak

Schone kleding en vuile of natte kleding wil je echt niet samen in je koffer hebben. Natuurlijk kun je als je in een hotel verblijft voordat je naar huis vliegt, je kleding laten wassen. Scheelt weer veel voor als je thuis komt. Maar als je een waszak of een plastic zak meeneemt, dan stop je hier al je vuile kleding in en is het in de koffer van elkaar gescheiden. 

Kleine snack

Soms lopen dingen niet zoals je had gepland. Door vertraging of doordat je laat op de avond in je hotel aankomt en er is geen room-service. Alle shops zijn dicht en je hebt een laag energie-level. Proteïne repen of nootjes zijn een aantal voorbeelden van tussendoortjes die je goed in je tas kunt meenemen. En ach een tussendoortje is altijd welkom toch?

Memory kaart

Een extra kaartje voor je camera als de ene vol is. Natuurlijk kun je er altijd eentje kopen op de plaats van bestemming, maar dan ben je waarschijnlijk wel wat extra euro's kwijt.

Kopie van je reisdocumenten je paspoort of id

Mochten je spullen gestolen worden, dan is het erg handig om kopieën bij te hebben. Doe de kopieën in een andere tas. Je kunt ook een foto hiervan in je mail e.d. bewaren. Laat nooit kopieën door anderen maken, geef zelf een kopie af met de nummers van je id doorgestreept. Zo kan er geen misbruik gemaakt worden. 

Lippenbalsem

Reizen met het vliegtuig is niet zo goed voor je huid. Ook al gebruik je normaal gesproken geen lipbalsem, het kan je enorm helpen als je deze toch meeneemt. Ik kan eerlijk gezegd niet zonder. De droge lucht in het vliegtuig, de invloeden van de zon als je buiten bent, het zoutgehalte van het eten op vakantie. Dit alles zorgt ervoor dat onze huid en lippen droger zijn. 

Opladers

Je wilt echt niet dat je telefoon of je tablet leeg is, daarom is het altijd handig om je oplader niet in je koffer te doen. Neem deze mee in je handbagage. En een extra externe batterij is ook een uitkomst. Zonder telefoon, ben je onbereikbaar en we kunnen haast niet meer zonder. 

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die op dit lijstje niet zouden misstaan. Ik probeer zelf mijn koffer ieder jaar minder vol te proppen. Als je een aantal basis kledingstukken meeneemt en je neemt accessoires mee, dan kun je dat ene jurkje telkens een andere look & feel geven. En tussendoor kun je je kleding in het hotel laten wassen.  Voordeel als je minder meeneemt, je hebt ruimte over en je kunt op vakantie shoppen!

Wat is jouw tip?

Laat jouw tip even achter bij de reacties, ik ben erg benieuwd!