Colinda Timmers Interior Design, Etten-Leur, Miranda Koevoets, Portretfotografie, fotograaf

Colinda Timmers | Interior Design

Colinda Timmers | Interview

Met haar oprechte interesse in mensen en 20 jaar ervaring in de modebranche, weet Colinda de juiste vertaling te maken naar het interieur. Of dat nu voor een particulier, een bedrijf of een zorginstelling is, bij Colinda komt ieder interieur sfeervol tot leven.

 

Colinda, wil je jezelf even in het kort voorstellen?

De meeste mensen kennen mij van de winkel Pretty4Udie ik 20 jaar gehad heb in het centrum van Winkelcentrum Etten-Leur.

Hier heb ik jaren lang een mix gehad van kleding en interieur.

Ik heb er voor gekozen om de winkel over te dragen aan een nieuwe eigenaar en ga me volledig op interieur focussen. Een hele leuke nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

Naast mijn leuke job ben ik moeder van een 5 jarige zoon en ben al 26 jaar samen met mijn vriend die in projecten en aannemerij werkzaam is. Dus ook wij werken weleens samen.

 

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven?

Ik probeer een stijl neer te zetten die zorgt voor balans en rust, zodat je optimaal kunt genieten van alles. Maar wat het meest belangrijk is dat ik luister naar mijn opdrachtgevers en zorg dat het hun thuis wordt en dat ik er alleen maar dat extra aan toevoeg om het maximale eruit halen maar wel met hun eigen wensen zodat de persoonlijkheid en de wens van de opdrachtgever centraal staan.

 

Je hebt van je passie je werk kunnen maken. Hoe is dat zo ontstaan?

Doe wat je hart zegt, want dat “klopt”.

Alles wat ik doe doe ik voor de volle 100%. Ik houd van mensen en wil het ze graag naar de zin maken. Zoals ik dat altijd gedaan heb met een mooie outfit, wil ik dat ook het interieur perfect past. Interieur is heel belangrijk, want met de juiste sfeer en rust in huis kun je in alles beter functioneren. In je relatie , je gezin en je eigen gemoedstoestand.

 

Dat moet heerlijk zijn nooit het gevoel te hebben te werken, maar vanuit je passie te ondernemen. Hoe ervaar jij dat?

Dat is zeker zo. Maar zoals ik al eerder heb verteld, ik doe de dingen die ik doe graag. Verdiep me graag in mensen en dat maakt dan ook niet uit of dat bij een particulier, bedrijf of zorginstelling is.

 

Als ik zou zeggen Interieur Stylist, dekt dat dan de lading of staat Interior Design voor meer dan Interieur Stylist? In mijn ogen geeft een stylist advies, maar als ik jou een beetje ken, kunnen mensen voor meer dan alleen het advies bij jou terecht. Hoe kijk jij daar tegen aan?

Ik geef zeker niet alleen advies, want ik voer de opdracht ook het liefste tot in het detail uit.

Wij zijn blij met iedere opdracht en kunnen met ieder budget werken, wij kunnen vanaf het moment van de bouwtekening tot de complete inrichting meelopen in een project. Wij adviseren niet alleen maar kunnen ook alles uitwerken en leveren.

Heerlijk om van het begin tot het einde betrokken te zijn.

 

Interieur heeft voor mij persoonlijk veel met gevoel te maken. Ik hou van natuurlijke materialen, maar ook van luxe. Hoe vertaal jij de wens van jouw klant naar een interieur?

 

Door heel goed te luisteren wat mensen wel en vooral niet willen en daarbij aan te vullen met ideëen en op die manier samen naar het meest optimale te gaan.

 

Je hebt al vele mooie projecten op je naam staan. Je bent natuurlijk trots op alle projecten, maar welk project is jou het meeste bijgebleven?

Ieder project is bijzonder en uniek. Je krijgt er telkens weer heel veel positieve energie voor terug. Maar wat me heel diep heeft geraakt is een project in een zorghuis. Hier hebben we te maken met mensen met dementie, familie van deze mensen en bewoners die met andere psychische problemen gedwongen zijn in een zorghuis te verblijven.

Ten eerste hebben we met heel veel zorg moeten kiezen voor alle materialen etc.

Daarnaast ben ik meerdere keren met bewoners gaan praten en vele gesprekken gehad met fysio en andere mensen op de werkvloer. De bewoners zijn zonder dat ze dit zelf willen gebonden aan een ruimte waar ze verblijven. Ik heb dan toch geprobeerd ze en gevoel van vrijheid te geven. Ze kunnen keuze maken uit verschillende sferen, kamers. Toch heel veel gezelligheid. Lichte kleuren zodat ze zich beter voelen.

En als je dan hoort van familie dat bijvoorbeeld een man die keer op keer onrustig is en nooit alleen kan zitten, heerlijk op zijn gemak is na de hele verbouwing, dan doet dat heel goed. Mensen die zwaar dementerend zijn zich enorm bewust dat de sfeer vele malen beter is en zich hierdoor ook veel fijner voelen, dan heb je echt het gevoel dat je iets goeds hebt gedaan. Dat geeft heel veel voldoening.

 

Door samen te werken, kun je putten uit elkaars creativiteit. Werk jij veel met andere professionals samen?

Jazeker wij werken continue samen. Als je kunt delen, kun je ook vermeningvuldigen. Ik gun iedereen werk en ga ervan uit dat je het zelf ook weer terugkrijgt. Bovendien kun je zelf niet overal goed in zijn en zorgt samenwerking alleen maar voor versterking.

 

Wat ik me afvraag, je ontwerpt interieurs, maar betekent dat bijvoorbeeld ook dat je een keukenontwerp maakt en dat deze dan volledig op maat door een interieurbouwer gemaakt wordt?

Inderdaad dit doen we heel veel. Je bent dan zo ontzettend flexibel . En je bent alles behalve beperkt.

 

Met interieur is het eigenlijk hetzelfde als met kleding. Als ik aan het shoppen ben voor kleding, dan vraag ik me vaak af, waar kan ik dat mee combineren. Met interieur is dat net zo, weten hoe kan ik het combineren en past het in een bepaalde ruimte die ik voor ogen heb. Hoe zie jij dat?

Klopt dat is de kunst. Dat is ook wel een heel groot voordeel dat ik uit de mode kom. Je durft dan veel meer qua combi’s en bent erg thuis in materialen, stoffen en kleuren.

 

Geven jouw klanten jou de vrije hand om een ontwerp te maken?

Hoe meer je er samen over brainstormt en zorg je erin stopt des te mooier is het resultaat. Ik heb maar een half woord nodig. Maar toch voel je de passie als je er samen aan werkt. Ik kan je vertellen dat het bij iedereen steeds meer gaat leven als je samen in een project zit, want we worden uiteraard enthousiast van elkaar. Dat is een groeiproces.

 

Iedere opdrachtgever heeft andere wensen, de een heeft een inrichting nodig voor een zakelijke oplossing en de ander in de privésfeer. Bij jou zijn ze in goede handen. Ook aan de wensen van de kinderen wordt gedacht. Een prachtige speelkamer of een fijne plek om te studeren of te chillen. Dat maakt iedere opdracht anders en uitdagend. Hoe zorg je dat je balans creëert qua kleuren?

De wens van de opdrachtgever is de belangrijkste. Zelf probeer ik met vaste elementen zoveel mogelijk tijdloze kleuren te kiezen. We kunnen dit volledig aanpassen met accessoires in gewenste kleuren, die wat makkelijker vervangbaar zijn.

En is de plek natuurlijk heel bepalend. Voor een studeerkamer is het beter niet met hele schreeuwende kleuren te werken, want dan kun je de concentratie moeilijk vasthouden. Alles heeft een reden om bepaalde keuzes te maken.

 

Ik kan me voorstellen dat je enorm trots bent als een project volledig is afgerond en het resultaat zichtbaar is. Het grote genieten voor jouw opdrachtgever begint. Van moodboard tot het perfecte interieur. Welk gevoel roept dat bij jou op?

Meestal ben ik zelf het meest gelukkig. Ik zit er altijd in alsof het voor mezelf is.

 

Waardoor raak jij geïnspireerd? Bezoek je hiervoor beurzen of steden?

Overal waar ik kom sta ik open voor inspiratie en dat kan vanalles zijn.

Ik let op de meest kleine details. De ene heeft een hele jungle nodig voor inspiratie en misschien haal ik het uit een mooi blad aan een boom……..

 

Mensen zijn dol op make-overs, hoe is jouw ervaring hiermee?

Daar ben ik ook dol op. Ik heb er al veel mogen maken.

 

Wat kunnen we de komende periode van jou verwachten? Wat staat er allemaal op de planning?

Heel veel mooie projecten, zowel voor de particulier als voor bedrijven. Ik zal zorgen dat ik het nodige laat zien de komende tijd op social media en mijn site.

 

Wat is een absolute musthave in een interieur?

Je blijft nog steeds heel veel staal zien. Veel velourse stoffen en het meest mooie behang.

In lampen is er veel met glas te vinden.

 

Welke trend gaan we het komend seizoen veel gaan zien?

Komend seizoen gaan we veel groepjes van salontafels zien.

 

Welke tip wil jij graag met ons delen voor de inrichting van een interieur?

ZORG DAT JE ALTIJD BIJ JEZELF BLIJFT. GA ZEKER NIET TERUG IN DE TIJD. DURF EEN BEETJE VOORUITSTREVEND TE ZIJN.  Sommige stylisten willen werken volgens een eigen stijl en dat bestaat in mijn ogen niet. Je luistert naar de klant en geeft daar je eigen toevoeging aan mee zodat je tot een prachtig resultaat komt.

 

Wat is de volgende stap?

Super leuk en ik hoop nog vaak met mooie projecten in de bladen te komen zoals ook de voorgaande projecten in de Stijlvol wonen. Maar heel veel mijn projecten zouden daar in kunnen met een zelfde resultaat. Sommige opdrachtgevers willen dit zelf niet, maar het resultaat is er wel en daar gaat het uiteindelijk om. Dan ben ik even trots.

 

Het lijkt me super gaaf om straks een boek van jou te kunnen kopen bij T.A.S.C.H.E.N. met al jouw gerealiseerde interieur ontwerpen. Is dat iets wat op jouw wishlist staat?

Zou fantastisch zijn, maar zeker niet iets waar ik naartoe werk. Ik wil tevreden en blije klanten dan ben ik helemaal in mijn sas.

Wil je graag meer zien van de prachtige sfeer die Colinda creëert? Volg haar dan op deze social media:

Instagram

Facebook

website Colinda Timmers Interior Design

Fotografie: Miranda Koevoets | Lightcatch

 

 

 

 

Lightcatch Fotografie Miranda Koevoets | Colinda Timmers Interior Design