LRMAVIEzw_95A0832.jpg

Ellen van Vlaardingen

Ma Vie Home & Lifestyle

Ellen van vlaardingen | Interview

BEN JE ALTIJD AL IN DEZE BRANCHE WERKZAAM GEWEEST?

Ik ben ooit begonnen in een schoenenwinkel als vakantiebaantje. En sindsdien altijd al in de interieur- en cadeaubranche werkzaam geweest. Tijdens mijn studie lerarenopleiding textiele werkvormen en handvaardigheid kreeg ik verkering met een jongen met cadeauwinkeltjes.
We konden na een paar jaar een winkel overnemen van zijn vader en zijn deze winkel diverse keren gaan uitbreiden van cadeauwinkel met meer meubels en uiteindelijk naar interieurwinkels waar je voor een compleet interieur terecht kon. Van de verf voor de muren, de meubels, stoffering en het belangrijkste de decoratie en verlichting. Door privé omstandigheden kwam hier verandering in en nu werk ik alweer vanaf september 2016 bij Ma Vie in Roosendaal.

MA VIE HOME & LIFESTYLE, WAARVOOR KOMEN MENSEN NAAR JOUW WINKEL? WAARVOOR KUNNEN ZE BIJ JOU TERECHT? WELKE MERKEN ZIJN IN JOUW PRACHTIGE WINKEL TE VINDEN?

Mensen komen naar Ma Vie omdat het zo uniek is. Klanten worden aangetrokken door de presentatie in de winkel en de mooie collectie. De ruimte is heel fijn uitgelicht en zo worden de meubels nog mooier gepresenteerd. Kleuren en stijlen worden niet benoemd, maar door elkaar gepresenteerd. We kiezen hier niet voor 1 stijl maar mixen klassiek, modern, industrieel, etniciteit door elkaar.
Ook kiezen we niet voor de prijs. Ook daarin vind je een mix. We gaan alleen echt wel voor kwaliteit. Zeker in de zitmeubelen is dat heel belangrijk. De prijs bij zitmeubelen is een meetpunt voor de kwaliteit.
En wat heel belangrijk is dat we de zitmeubelen op maat kunnen maken, evenals tafels en kasten. Nog belangrijker is dat we echt kunnen zien of een klant goed zit en wat er eventueel aan veranderd moet worden. Daarvoor rijden we vaak met de klant naar de fabrikant om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel mensen die de verkeerde zitmeubelen in huis hebben staan en deze vaak niet bewust gekocht hebben met een goed advies erbij.

WAT VIND JE ZO LEUK AAN HET GEVEN VAN INTERIEURADVIES?

Het leukste aan interieuradvies is het compleet inrichten. Van de kleur op de muur, de vloer, raambekleding, de meubels en het allerbelangrijkste de decoratie. Denk hierbij aan de verlichting, de accessoires en de wanddecoratie.
Het mooiste is om voor iedere klant daar ook zijn huis van te maken. Ik gebruik niet alleen “dingen“ uit de winkel maar ik vind het ook een uitdaging om “emotionele” dingen van de klant zelf in het geheel te verwerken. Of dit nu een stoel is, foto’s of een klok die “moet“ blijven, dan zorg ik dat de lijn van het interieur daar in doorloopt. Bij samengestelde gezinnen is het de kunst om van het interieur een geheel te maken. Het uiteindelijke resultaat is de inbreng van de klant met de vertaling daarbij van mij door de kennis in verhoudingen en sfeer. Ik kom graag langs voor advies. Het Interieuradvies is voor iedereen vrijblijvend aan te vragen. Dit kan voor alleen de decoratie, gordijnen, of voor het hele complete huis.

HOE ZIET EEN INTERIEURADVIES ERUIT? IS DAT EEN TOTAALPLAATJE OF VOOR EEN BEPAALDE RUIMTE? VOOR PARTICULIEREN OF OOK VOOR BEDRIJVEN?

Interieuradvies doen we zowel voor particulieren als voor bedrijven. We doen complete huizen over de hele wereld. Ik ben met een klant naar Amerika geweest, waar alles geleverd moest worden. Alle meubels tot in de kleinste details zoals het handdoekhaakje in de wc. Van decoratie tot montage. Ook in vakantiehuizen in o.a. Frankrijk en Spanje hebben we interieurs mogen verzorgen.

WAT IS JE FAVORIETE RUIMTE IN HUIS?

Een favoriete ruimte in huis heb ik eigenlijk niet. Alle ruimtes zijn altijd weer een uitdaging of ze nu groot of klein zijn.
Belangrijk van een ruimte is om de juiste verhouding erin aan te brengen. Zowel door het soort meubelen als de decoratie die het af moet maken voor de sfeer.
En het huis moet één zijn qua interieur, zo zonde als er een lelijke bijkeuken is. Met simpele dingen kost dat niets meer.

WAT ZIJN DE TRENDS VAN DIT MOMENT?

De trends op het moment zijn het Scandinavische, het industriële, modern in een ander jasje en er komt wel weer meer kleur.
Mijn advies is dan ook een rustige basis, waar alle kleur in te combineren is voor de komende jaren.

ALS IK JOU EEN DAG ZOU VOLGEN, HOE ZIET EEN GEMIDDELDE DAG ERUIT?

Mijn dag is altijd weer anders. Ik ben vaak in de winkel om daar de klanten te helpen voor een goed advies en de winkel bij te houden qua presentatie. Wij verkopen altijd direct uit de winkel en daardoor zijn we steeds aan het veranderen.
Het bezorgen doe ik ook graag zelf, omdat je de klant bij het leveren nog tips kan geven en verder kunt helpen bij een volgend bezoek in de winkel.
Verder heb ik vaak afspraken buiten de deur voor het interieur advies. Ik ga bijvoorbeeld kijken hoe de ruimte eruit ziet, maar ga ook in meten voor een bank, kast, of de raambekleding. En tussendoor zijn er regelmatig beurzen zoals in Parijs en Milaan. Ik bezoek ook huisshows bij leveranciers.

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE VANDAAN?

Mijn inspiratie haal ik echt overal vandaan. Tijdschriften, Pinterest, tv programma’s en beurzen.  Ik vind het heel leuk om in een andere stad mooie hotels of restaurants te bezoeken. Zoals het Baobab hotel op Gran Canaria, maar ook in Valencia (Palacio Reina Victoria) en New York doe ik veel inspiratie op.

BEZOEK JE REGELMATIG BEURZEN?

Parijs is voor mij de meest toonaangevende beurs die er is. Daar komen leveranciers vanuit heel de wereld samen. Het is niet alleen een beurs om te kopen, maar ook om heel veel inspiratie en ideeën op te doen. Ik krijg er altijd een grote dosis energie van.
Verder bezoek ik in Nederland en België kleinere beurzen en huisshows bij leveranciers.

WAT IS JOUW FAVORIETE (VAK)BLAD?

De woonbladen die ik graag lees zijn de stijlvol wonen, Ellen wonen, Residence, Object en Eigen huis en interieur. Ik vind het heel leuk om te combineren en die inspiratie haal ik graag uit de bladen.

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN IS TEGENWOORDIG STEEDS BELANGRIJKER. BESTEDEN JULLIE BIJ MA VIE HIER OOK AANDACHT AAN?

Wij hebben bij Ma Vie hele mooie houten horloges van We Wood waar na aankoop van de klant een boom geplant wordt.
We verkopen de Suar houten boomstam tafel. Dit hout wordt speciaal voor de meubelindustrie gekweekt. Dus er worden geen regenwouden voor gekapt. Het groeit een meter per jaar. Het zijn tafelbladen van doorgezaagde stammen die afmetingen hebben van 2 tot 5 meter.

ZIJN JULLIE DE HELE WEEK GEOPEND?

Onze openingstijden zijn de hele week en te zien op onze site of op Facebook.

Op welke social media kunnen we jou volgen?

Je kunt mij volgen op Facebook , Instagram en via de website.