KLEDINGTIPS voor een geweldige personal branding shoot

kledingtips

1. DRAAG SOLIDE KLEUREN  

Terwijl je je garderobe uitkiest, kan het zijn dat je aangetrokken wordt door je favoriete items met prints, maar dit is eigenlijk niet de beste keuze. 

Bloemen, strepen en stippen zien er misschien geweldig uit in je dagelijkse leven, maar ze hebben eigenlijk het tegenovergestelde effect bij personal branding fotografie. Prints kunnen soms afleiden in foto's, de aandacht weghalen als de focus van de afbeelding, of zelfs botsen met items op de achtergrond. In plaats daarvan is het het beste om effen kleuren te dragen die je aanvullen zonder te veel afleiding te creëren.  Er zijn echter altijd uitzonderingen en ik geloof niet in regels als het gaat om mode! Een print ziet er bijvoorbeeld fantastisch uit op een rustige locatie, maar in een drukke omgeving kan het erg afleiden.

Persoonlijk ben ik dol op prints, streepjes en dierenprints, maar het past weer bij mij. Dus als je ervoor kiest om een print te dragen, denk er dan echt over na hoe dat stuk aansluit op jouw merkverhaal. Durf ook kleur te dragen. Houd er rekening mee dat zwart wat harder over kan komen. Kleur kan een foto helemaal ophalen en de aandacht naar jou toe trekken. Bedenk wat jij belangrijk vindt. En welke kleuren het beste bij jou en je merk passen.

2. DRAAG KLEDING DIE JE GOED PAST

Er is niets erger dan slecht passende kleding om je professionele imago te verpesten. En daarbij, geloof me, je zult er de hele tijd aan trekken tijdens je fotoshoot. Alle kleding die je kiest, moet goed passen, er professioneel uitzien en je figuur aanvullen. Vermijd ook iets dat erg los, strak of ongemakkelijk zit.

3. ACCESOIRES MAKEN JE OUTFIT COMPLEET

Sieraden kunnen een outfit echt naar een hoger niveau tillen, waardoor je er nog stijlvoller en verfijnder uitziet dan je normale dagelijkse look. Vergeet niet dat minder meer is met sieraden, dus houd het aantal stukken dat je draagt tot een minimum en beperk de aandacht tot één gebied. Draag bijvoorbeeld geen grote oorbellen samen met een grote ketting; kies er gewoon een en laat dat item stralen!    

4. DRAAG JE MERKKLEUREN 

Het doel van de foto's is om ze te gebruiken op je website en andere marketingmaterialen, dus het is een goed idee om de merkkleuren in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste garderobe. Draag geen kleuren die helemaal niet bij je passen, omdat deze kunnen botsen met de andere visuele elementen van je branding. (bijv. probeer geen hete roze blazer te dragen als je kleurenpalet zachtblauw en groen is)  Goed nieuws is dat je nog steeds creatieve vrijheid hebt met hoe je je merkkleuren opneemt. Je kunt je kleuren opvallend dragen (bijvoorbeeld een smaakvol broekpak zodat je van top tot teen één kleur hebt) of ze subtieler in je garderobe opnemen (misschien een sjaal of een paar schoenen in je merkkleuren gecombineerd met een neutrale garderobe) jouw keuze!  

5. DRAAG HAKKEN

Hoge hakken zijn misschien niet je ding,  maar de stijl die ze  aan je outfit toevoegen is het zeker waard! Platte schoenen zijn misschien een meer praktische optie voor dagelijks gebruik, maar voor een fotoshoot kunnen ze het uiterlijk van je lichaam verkorten, wat misschien niet de look is die je wilt bereiken. Ben je echt een liefhebber van platte schoenen, dan kun je ze natuurlijk gewoon dragen. Maar weet wat het voordeel is van hakken. Ik draag zelf ook niet altijd hakken tijdens een fotoshoot.  Nogmaals, dit zijn suggesties, geen regels! Het voordeel van hakken is dat ze je benen en lichaam verlengen, waardoor een lange, magere lijn ontstaat die extreem flatterend is voor de meeste figuren.

kledingtips21.jpg

6. NEEM VERSCHILLENDE LOOKS MEE

Je wilt zoveel mogelijk uit een de fotoshoot halen, dus zorg ervoor dat je meerdere vooraf gestileerde looks verandert. Door extra kleding en tops in het bijzonder te brengen, kun je een verscheidenheid aan looks in jouw foto's krijgen, waardoor je meer keuze en een breder scala aan toepassingen voor jouw uiteindelijke fotocollectie hebt. 

Bepaalde items zijn mogelijk ook beter geschikt voor verschillende lichtomstandigheden of -instellingen, dus het is goed om uit een aantal opties te kiezen.

Misschien wil je ook wat chiquere en meer casual looks meenemen, omdat ze kunnen helpen om jouw professionaliteit, individuele persoonlijkheid en gevoel voor stijl te benadrukken.

7. DRAAG NIET TE STRAK OF ONCOMFORTABELE KLEDING 

Het laatste wat je wilt is je ongemakkelijk voor de camera te voelen vanwege je kledingkeuzes. Als je te strak of een stof die je huid irriteert, blijf je constant aan het kledingstuk trekken en aanpassen. Wat als gevolg heeft dat je dit gaat zien op de foto. Als fotograaf wil ik dat je je op je gemak voelt en comfortabel. Fotoshoots zijn intensief. Houd er ook rekening mee dat de meeste fotoshoots een paar uur kunnen duren, dus zorg ervoor dat je je comfortabel voelt in wat je ook draagt.

8. DRAAG NIET IETS |WAT JE NIET NORMAAL DRAAGT 

Het is gemakkelijk om de druk te voelen om verder te gaan dan je gebruikelijke kleding om er nog beter uit te zien voor een fotoshoot, maar probeer jezelf niet te dwingen iets te dragen waar je niet comfortabel mee bent. Het doel van een personal branding shoot fotoshoot is om jou en je geweldige persoonlijkheid te laten zien! Dus omarm je unieke karakter en laat het zien door je eigen persoonlijke gevoel voor stijl.

9. DRAAG GEEN KLEDING DIE TE OUD IS

Je wilt er gepolijst en professioneel uitzien in je persoonlijke merkafbeeldingen, dus het dragen van oude, versleten kleding is not done. Vervaagde kleuren, uitgerekte tops of sweaters met gepilde stof fotograferen niet goed en helaas brengen ze de professionele boodschap minder over. Bewaar je favoriete, versleten stukken voor thuis en draag in plaats daarvan iets dat vrij nieuw is of in goede staat voor je fotoshoot. Als je je garderobe al hebt door gespit en nog steeds niets kunt vinden dat bij jouw moodbord past, bekijk het dan vanaf de zonnige kant; het is tenminste een goed excuus om te gaan winkelen!

10. DRAAG GEEN STUKKEN DIE SUPER TRENDY ZIJN

Modetrends komen en gaan, maar je personalbranding foto's blijven langer zichtbaar. Omdat je wilt dat de foto's wat langer meegaan. Draag je bijvoorbeelds iets klassieks dat je figuur flatteert, zodat je ervoor kunt zorgen dat je met veel plezier op deze foto's terugkijkt en dat je de foto's een redelijke tijd kunt gebruiken voor jouw merk.

11. DRAAG GEEN NEON KLEUREN OF DRUKKE PRINTS

Heldere, flitsende kleding kan leuk zijn om te dragen in een informele omgeving, maar het kan behoorlijk afleidend en schokkend zijn om naar te kijken voor een lange tijd, waardoor het een slechte keuze is voor je fotoshoot garderobe. Zelfs als neon kleuren of prints je merk vertegenwoordigen, is het beter om ze subtiel op te nemen via je sieraden, een sjaal of rekwisieten zoals kantoorbenodigdheden, en de andere visuele elementen van de shoot eenvoudig te houden. Anders zullen ze het beeld overweldigen, waardoor kijkers meer gefocust zijn op je garderobe dan op jou.

12. TOON NIET TE VEEL HUID

Je personal branding foto's worden gebruikt voor je bedrijf en zelfpromotie, dus het is beter om niet te sexy kleding te gebruiken. Het doel van je foto's is om ervoor te zorgen dat je serieus wordt genomen door je klanten. 

 

Wil je op de hoogte blijven van de tips die ik deel?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.